Természetfilmek

Amiről a fák suttognak

„Létezik egy erdő, amit az ember nem háborgat, ahol láncfűrészek zaja nem hallatszik. Ahol a fák évszázadokig élhetnek, és végül ugyanott válnak földdé, ahol megszülettek.”
A film főszereplője egy száz év körüli bükk. Megismerkedhetünk a történetével, és bepillantást nyerhetünk a fák életének titkaiba, de nemcsak róluk, hanem az erdőben élő többi élőlényről, a bükk tágabb környezetéről is láthatunk káprázatos felvételeket.

Óriások eldobált kövei és hatalmas könnyei fölött repülünk a Balaton északi partján. A tihanyi visszhang toronyba zárt királylányát is meglátogatjuk, majd a szerelmi bájitalok egyik alapanyagát adó tihanyi levendula mezőket is megmutatjuk felülről. Kutatjuk a barlangban lakó remeték és szív alakú balatonudvari sírkövek legendáit is, mindezt pedig badacsonyi borral és a szürke barátok történetével kísérjük. A Badacsonyból indulva a vulkánok ma már csendes vidékén fedezzük fel Szent György és a sárkányok jeges hegyét aztán a Káli-medence kőtengerétől követjük tovább a magyar tengert egészen Szigligetig, úgy, ahogy csak a madarak látják.

 

Részben vagy egészében a Balaton-felvidéken játszódó filmek

Állítsátok meg Terézanyut!

Kéki Kata (Hámori Gabriella), a szerencse lánya. Csinos, vonzó nő, bár ahol megjelenik, mozdulnak rá a férfiak.  Minden készen áll a sikeres élethez, amely azonban egyre késik. Kéki Kata ugyanis egyáltalán nem boldog mindattól, amit a szeszélyes sors az ölébe csöppentett. Vitathatatlan adottságai ellenére ugyanis ebben a szép, ifjú, ámde mégis érettnek mondható korban neki nincs se igazi munkája, se igazi szerelme. Pedig állandóan keresi mind a kettőt. Kata ambiciózus. Szorgalmasan jár állásinterjúkra és legalább ilyen szorgalmasan próbálkozik különböző férfiakban meglelni az igazit.
A film egyes jeleneteit Dörgicsén, Mencshelyen, Nagyvázsonyban és Szentbékkállán vették fel.

A Pogány Madonna

Nyár, Balaton, vitorlások. A Tihanyi Apátságból ellopják a Pogány Madonnát, egy aranyszobrot, mely Déméter istennőt ábrázolja. A rendőrség azonnal lázas nyomozásba kezd. A tettesek azonban semmitől, még a gyilkosságtól sem riadnak vissza, s mivel profik, nyomot sem igen hagynak maguk után. Kardos doktor, a fiatal, ambiciózus rendőrtiszt fanyalogva bár, de arra kényszerül, hogy a minden hájjal megkent Csöpi, azaz Ötvös hadnagy segítségét kérje…

Csak semmi pánik

Ötvös Csöpi (Bujtor István), a legendás nyomozó két ügyben utazik a Balatonhoz. Egyrészt, hogy a bűnbanda elől megszerezze a második világháborúban lelőtt repülőgép vízbe zuhant értékes rakományát, másrészt, hogy megnyerje a Kékszalag vitorlásversenyt. Mindkét ügyben rosszul áll a szénája, főnöke, a mindenre alkalmatlan Kardos doki ugyanis ahelyett, hogy segítené, inkább akadályozza, márpedig az idő rohamosan fogy.

Zsaruvér és Csigavér I.: A királyné nyakéke

Ötvös Csöpi és Kardos doktor, a régi harcostársak, újra egymásra találnak. Továbbra is a Balaton partján, ezúttal ékszerrablók nyomába erednek. Szép tájak, izgalom, humor, nagy pofonok – ismét együtt vannak a Csöpi-filmek kellékei. A régi csapathoz csinos, fiatal zsarulányok csatlakoznak.

Zsaruvér és Csigavér II.: Több tonna kámfor

A történet ezúttal autólopások körül bonyolódik. Az azonos módszerrel elkötött autók soha többé nem kerülnek elő. Eltűnnek, mint a kámfor. Csöpi, Kardos doktor, Havilúd és a többiek ezúttal ennek az ügynek a megoldásán fáradoznak.

Zsaruvér és csigavér III.: A szerencse fia

Zajlik a tihanyi „hostess képző” mindennapi élete. Aztán furcsa dolgok történnek. Kezdenek eltűnni a lányok. Majd az egyik lány előkerül holtan. Egy másikat elrabolnak és valahol egy hajón tartják fogva. A további tragédiákat megelőzendő kezd el az üggyel foglalkozni Kardos doktor, Ötvös és a rendőrlányok. Nem egyszerű átvizsgálni a hajókat. Mindenki a vízen van, mert elkezdődött a Balaton legnagyobb vitorlásversenye, a Kékszalag.

 

Erdőben játszódó izgalmas filmek

A falu

Egy világtól elszigetelt kis közösség éldegél az erdőben egy tisztáson. Az erdőt titokzatos és veszedelmes lények lakják, akik nem szereteik, ha az emberek megzavarják az életüket. A szabályok egyszerűek: az emberek nem mennek az erdőbe, a lények nem jönnek a faluba. Mivel régóta nem történt határsértés, ezért az emberek békében élnek. Egy beteg kisfiú halála miatt azonban egy bátor fiatalember eltávozási engedélyt kér a vének tanácsától, hogy gyógyszert hozhasson a falu lakóinak a két napi járásra levő városból. Bízik benne, hogy azok, akikről nem beszélünk, átengedik az erdőn, mivel látják, hogy a szándéka tiszta. Különösen, ha sárga ruhában megy, amit a lények kerülnek, hiszen őket csak a piros szín vonzza. Hamarosan azonban neki lesz szüksége gyógyszerre…

Ház az utca végén

Sarah nemrég vált el, és új életet akar kezdeni a tini lányával, Elissával. Hamarosan meg is találják álmaik házát egy kisváros szélén. Azonban kiderül, hogy a szomszéd házban évekkel ezelőtt szörnyű bűncselekmény történt: egy lány megölte a szüleit, és utána eltűnt. A gyilkosságot csak a bátyja, Ryan élte túl. Elissa összebarátkozik a fiúval, akitől megtudja, hogy nem minden úgy történt, ahogy annakidején az újságok megírták. Elissa elhatározza, hogy kideríti a teljes igazságot.

Az erdő

Gonosz erők lappanganak az erdőben, ahol semmi sem az, aminek látszik. Az erdő mélyén található a Falburn Akadémia, a tekintélyes bentlakásos lányiskola. Legújabb növendéke, Heather kicsit más, mint a többiek – hangokat hall. Az iskola szigorú igazgatónőjétől hiába is remélne magyarázatot a rejtélyre. És mikor osztálytársai furcsa körülmények között sorra eltűnnek az erdőben, Heather szörnyű titkot fedez fel: az erdőből nincs menekvés. Ezt a Falburn minden diákja jól megtanulta.

Figyel az erdő

Sandra végre megtaláta élete párját. Brant jóképű és udvarias, de rendkívül elfoglalt életet él a városban. Néhány heti ismeretség után azonban szeretné bemutatni Sandrát az apjának, ezért meghívja egy hosszú hétvégére abba a hegyi házba, ahol a gyerekkorát töltötte. Sandra húga kissé aggódik a nővéréért, mivel a ház elhagyatott helyen van, ahol állítólag még térerő sincs.

Derrick: Erdei út

A városon kívül működik a bentlakásos lányiskola. A lányok, mint minden fiatal, szeretnek a városban csavarogni, szórakozni, és sokszor az utolsó vonattal mennek vissza. Azonban a vasútállomástól még hosszú az út a kollégiumig az erdőn át. Miután egy lány nem érkezik vissza, reggel keresni kezdik, hiszen nemrég már megöltek egy lányt az erdőben. Sajnos, neki is csak a holttestét találják meg. Derrick lázas nyomozásba kezd, mert az egyik diák ma estére is kimenőt kért. Vajon hazaér élve?